2009-07-23

Képek

Sziasztok!

Nha, itt van nehany kep csak, hogy jobban lassatok hol toltjuk az idonket.
Ket helyen lakunk, ezt tudjatok, sot a hazat es a kornzeket mar lent lattatok is.
A nagyszoba es a konyha, amelyek pulttal elvalasztott viszonyban vannak egymassal:



A kicsilany (E.), ahogy valami irtozatos szinu, szagu es izu fagyit eszik











Ime a masik otthonunk, ami kb 40 perc auto + 25 perc metro utra van unokatesomektol, D. lakasa es annak oriasi terasza













(a terasz masik resze meg ennek az 1,5-szorose pluszban, csak az nem olyan erdekes, mert ott ritkabban ulunk)



Ez a nagyszoba a konyhaval es a kijarat az erkelyre.










Nah ahogy innen bemegyunk a varosba eloszor kocsival:







<---- Ez egy 4-4 (tehat osszesen 8) savos autopalya, ami csumira tomve van autokkal. Ezen a kepen konkretan allunk es arra varunk, hogy egyaltalan besorolhassunk.



Es tudjatok, minden nagyobb.... (kulonosen, ha egy VW bogarban ul az ember:o) )















Aztan atszallunk a metrora. Ez is kicsit zsufolt neha...

Washington belvarosaban van egy oriasi ter Mall-nak hivjak, amirol PP mar irt, hogy egy fuves placc, ami korben tele van muzeumokkal es emlekmuvekkel. Minden muzeum ingyenes es mindegyikben adnak terkepet a kornyekrol. A tavolsagok eleg nagyok, egy nap alatt nem is lehet bejarni, meg ugy sem, ha egy muzeumba sem mesz be.

Ime a latvanyossagok, egy resze, ha valaki meg nem jart volna erre:)
A Feher Haz.











Semmi extra, csak itt lakik Obama
A Washington emlekmu (ott a tavolban a nagy oszlop) es a "visszatukrozo medence". Ezt a kepet a Lincoln Memorialbol lőttük:
















Innen:














Ez pedig a tavolban a Lincoln Memorial, a Washington Monument tovebol:














Nagyon a tovebol :o))))



















A muzeumok fo epulete, a Smithonian Institute. Ok uzemeltetik az itteni osszes muzeumot, sot meg nehany masikat is a varosban.

















Ennek az epuletnek a kertjeben talaltam ezt a bokrot:
A neve "Dhobi fa", a feher leveleirol neveztek el, mert Indiaban - ahol oshonos ez a noveny - a mosassal foglalkozo munkasokat hivtak dhobi-nak. Es akkor beugrik Harry Potter es JK Rowling, hogy mennyire talalekony tenyleg minden reszlet! Tudjatok: Dobbi :)).













Az utcakon jarva-kelve beleutkozunk neha egy-egy szineszbe, statisztaba. Ugy tunik itt allandoan katonas filmeket forgatnak, itt az osszes szereplo a JAG-bo"l, az NCIS-bol :)













Ott voltunk a julius 4-i tupijatekkor , a dombrol neztuk. Ha a tuzijatek nem takarna el, akkor pont lehetne latni a Washington Monumentet. Ott van mogotte, higgyetek el!













Jah es amugy azon kivul, hogy a varos kb 50 masik szerteszet levo pontjan is lottek tuzijatekot, semmivel sem volt nagyobb, mint az otthoni augusztus 20-i !!!
Nah, vegezetul mara nehany kaja:
A vagyott forro kutya... kb ket honapig hallgattam otthon, hogy "egyunk hotdogot, hotdogot szeretnek, jaj de jo lenne egy jo kis hotdog, egy olyan amerikai mhmhhmmm...", nah, megkaptuk, az elso heten toltunk egyet aztan ennyiben is maradtunk, talan majd otthon egy jo kis go-go-hami hotdogot inkabb ;)









Aztan voltunk IHOP-ban (International House of Pancake, azaz a nemzetkozi palancsita haz). Itt azt adnak, amit kersz: ha azt mondod, kersz 2 palacsintat, akkor ennyit adnak, 2 amcsi palacsinta es szevasz, sem ontet, sem csokimaz, sem vaj, sem szirup sesemmi. Azert nem volt rossz;))
















Aztan egy helyen rendeltem egy kis ragcsalnivalot. A neve ugy kezdodott, hogy "baby...", a tobbit nem ertettem, de hat ra se rants, bebi-kukorica, bebi-szarny, jo lesz ez barmi is legyen... aztan kihoztak egy bebi borjunak a fele't...
A kepen a perspektiva miatt nem latszik, de sokkal nagyobb volt a kezemnel.

Ezen a ponton laktam jol:













Aztan a valamelyik muzeumban ratalaltunk az otthoni kenyerpiritonk hu masara. Csak ezt 1920-ban hasznaltak utoljara :o))








<-- aki nem ismerne, ez az a jobb also sarokban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése